Кулеба закликає Захід надати Україні якомога більше 155-мм гармат

Кулеба закликає Захід надати Україні якомога більше 155-мм гармат

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав країни Заходу надати Україні 155-мм гармати та системи залпового вогню.

Як передає Укрінформ, про це він заявив в інтерв’ю італійській газеті La Repubblica.

«Хочу ще раз попросити Захід надіслати нам усі 155-мм гармати та системи запуску ракет, які вони можуть нам надіслати», - наголосив Кулеба.

За словами глави МЗС, українські захисники воюють з військами країни, чий президент ненавидить Україну, проте Україна ніколи не здасться.

Читайте також: Кулеба: Україні можуть допомогти чотири літери - MLRS

«Якби ми вчасно отримали зброю із Заходу, ми б уже звільнили Херсон та інші області. Час почати контрнаступ ще прийде. Ми воюємо з країною, в якій є президент, який нас ненавидить і не хоче, щоб ми існували. Ми ніколи не здамося», - сказав він.

Кулеба зазначив, що українська стратегія полягає у поверненні захоплених росією територій як військовим, так і дипломатичним шляхом.

«Наша стратегія полягає в тому, щоб повернути все, що ми можемо, військовими засобами, а решту – дипломатичними. Нам потрібно знайти баланс між двома шляхами», - зазначив він.

Читайте також: В ОП закликають Захід надати Україні далекобійну артилерію

Як повідомляв Укрінформ, президент Парламентської асамблеї НАТО Джеральд Е. Коннолі заявив, що потрібно допомагати Україні «з урахуванням її запитів військової техніки», продовжуючи при цьому посилювати санкції проти рф, щоб кремль знав, що «ціна безрозсудної та маніакальної війни буде лише зростати».

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-