путін провокує загрозу глобального голоду – Боррель

путін провокує загрозу глобального голоду – Боррель

Укрінформ
Веденням загарбницької війни проти України та блокуванням українських портів росія провокує глобальну продовольчу кризу, адже не дозволяє Україні вивезти на зовнішній ринок більше 20 мільйонів тонн зерна, і ця ситуація потребує реагування з боку Європейського Союзу.

Про це в понеділок у Брюсселі перед початком спеціальної зустрічі Європейської Ради заявив Високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми не можемо допустити голод у світі, але це саме те, що зараз робить путін. Він проводить політику, спрямовану на знищення запасів зерна. Європейський Союз має сказати щось із цього приводу, оскільки все це - велика трагедія, яка матиме дуже руйнівний ефект для багатьох країн по всьому світу», - наголосив Боррель.

У вівторок європейські лідери розглянуть питання глобальної продовольчої безпеки, зокрема, шляхи вивезення з України 20 мільйонів тонн українського зерна. Це непросто, за словами Борреля, бо Росія військовим шляхом блокує морські шляхи постачання цього зерна на зовнішні ринки. Але ця тема має надзвичайно велике значення, оскільки йдеться про загрозу голоду у світі.

Читайте також: ЄС і надалі підтримуватиме Україну в боротьбі з російським вторгненням – Боррель

Ще одним питанням, яке завтра розглянуть лідери країн Європейського Союзу, буде питання оборони та розвитку оборонних спроможностей Євросоюзу в контексті військової агресії росії проти України.

Як повідомлялося, в понеділок у Брюсселі розпочалася дводенна спеціальна зустріч Європейської Ради, яка розгляне продовження політичної, фінансової, матеріальної та гуманітарної підтримки України у її боротьбі проти неспровокованого російського вторгнення, а також пов’язані з цією війною проблеми у сфері енергетики та глобальної продовольчої безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-