рф узаконює державне рейдерство - Кулеба звернувся до іноземних компаній

рф узаконює державне рейдерство - Кулеба звернувся до іноземних компаній

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав іноземні компанії негайно залишити російський ринок після ухвалення держдумою рф у першому читанні законопроєкту про зовнішню адміністрацію.

Про це йдеться у заяві МЗС, повідомляє Укрінформ.

Міністерство поінформувало, що сьогодні держдума рф в першому читанні прийняла проєкт закону № 104796-8 «Про зовнішню адміністрацію з управління організацією», яким дозволить призначення зовнішньої адміністрації для підприємств, які мають щонайменше 25% іноземного капіталу.

Відомство наголосило, що якщо документ перетвориться на закон, всі великі міжнародні акціонери опиняться під загрозою втратити свої інвестиції та власність у росії.

Читайте також: Кулеба: Україні можуть допомогти чотири літери - MLRS

Також підкреслюється, що, по суті, законопроєкт надає державі необмежені можливості впливу на суб’єктів господарювання, що мають у складі іноземного бенефіціара, дозволяє провести приховану націоналізацію підприємств з іноземним капіталом у ручному режимі.

«росія давно відмовилася від будь-яких правил, прийнятих у світі. Тепер вони готуються розповсюдити свої варварські практики на іноземний бізнес. Запропонований законопроєкт, по суті, узаконює державне рейдерство», - заявив Кулеба.

«Після його ухвалення будь-яка іноземна компанія опиниться під загрозою втрати власності в одну мить. Я звертаюся до міжнародних бізнесів, які досі працюють на російському ринку, і ще раз наполегливо закликаю: виходьте з росії, поки не пізно. Це останній шанс врятувати не лише вашу репутацію, але і просто вашу власність», – заявив очільник МЗС.

Читайте також: Кулеба обговорив із Блінкеном шляхи розблокування українського експорту

Міністерство акцентувало, що законопроєкт суперечить не лише міжнародним договорам, підписаним рф, а й нормам та принципам конституції самої росії, яка забороняє свавільне відчуження власності державою.

«Хочу повторити вчасну та вигідну пропозицію Президента Зеленського для іноземних компаній, які росія вичавлює зі свого ринку: переносьте бізнес до України. Ми надамо найкращі умови та доступ до великого європейського ринку. У нас ви ніколи не будете переживати, що на ранок можете прокинутися без свого бізнесу, бо так вирішили в кремлі», – підкреслив глава української дипломатії.

Як повідомлялося, з перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну міжнародні союзники та партнери запровадили жорсткі для російської економіки пакети санкцій, а також експортні обмеження. Сотні компаній оголосили про припинення роботи в рф та вихід зі спільних проєктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-