Шмигаль розповів, що може дати Україна оновленій Європі

Шмигаль розповів, що може дати Україна оновленій Європі

Відео
Укрінформ
На переконання Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, Україна може дати дуже багато оновленій Європі.

Таку думку він висловив на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна може дати дуже багато оновленій Європі. Продовольча безпека, енергетичний перехід, диджиталізація, новий перспективний ринок, нові можливості для інвестицій і, звичайно, посилення колективної європейської безпеки, адже українська армія довела, що є однією з найсильніших у світі», - сказав Шмигаль.

Глава уряду вкотре підкреслив, що вступ України в ЄС – це ключова геополітична мета України на найближчі роки, і для цього не потрібно чекати 15 років. Прем'єр висловив переконання, що багато європейських лідерів це розуміють, і так само вони розуміють, наскільки сильно змінилася геополітична карта Європи та світу після розв’язаної росією війни.

Читайте також: Україна до кінця року зможе експортувати в ЄС близько 800 МВт електроенергії на добу - Шмигаль

«Український народ власною кров’ю довів, що ми гідні бути рівноправним членом Європейського Союзу. Тому ми сподіваємося і будемо переконувати наших союзників уже наступного місяця надати Україні статус кандидата на членство в ЄС», - наголосив Шмигаль.

На його думку, це продемонструє, що європейські країни дійсно поважають цінності боротьби за свободу та демократію, які вони колись здобували так само, як і Україна зараз.

«Україна буде членом ЄС. У цьому навіть немає сумніву. Працюємо, аби зробити це якомога швидше», - переконаний глава уряду.

Читайте також: Україна технічно готова підписати «митний безвіз» із ЄС - Прем’єр

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 18 квітня передав главі представництва Європейського Союзу Матті Маасікасу заповнену першу частину анкети-опитувальника для отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС.

9 травня Зеленський повідомив, що Україна заповнила другу частину анкети-опитувальника для отримання статусу кандидата на членство в Європейському Союзі.

Читайте також: Польща підтримає надання Україні статусу кандидата в ЄС – Дуда

Президент підписав заявку на членство України в Європейському Союзі 28 лютого 2022 року.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-