У МЗС назвали три ключові фактори для перемоги України у війні з росією

У МЗС назвали три ключові фактори для перемоги України у війні з росією

Укрінформ
Ключовими факторами для перемоги України у розв’язаній росією війні є запровадження жорсткого шостого пакету санкцій ЄС проти рф, продовження надання Україні військової допомоги, а також надання нашій державі статусу країни кандидата в ЄС.

Про це заявила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова під час виступу в римському університеті Libera Università Internazionale Degli Studi Sociali “Guido Carli” на тему «Україна-Європа: разом», повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу МЗС.

Перша заступниця міністра наголосила, що військова кампанія Росії в Україні стосується не лише імперських амбіцій у конкретному регіоні, йдеться про реваншизм і глобальний ревізіонізм.

«Сьогодні Україна веде боротьбу за весь цивілізований демократичний світ проти експансії тоталітаризму та автократії. Ключовими факторами, які стануть визначальними для перемоги України, є запровадження жорсткого шостого пакету санкцій ЄС проти Росії, продовження надання Україні військової допомоги, а також надання нашій державі статусу країни кандидата в ЄС», - сказала Джапарова.

Читайте також: Мир в Україні буде лише в разі поразки росії – Моравецький

У цьому зв’язку вона зазначила, що за перші два місяці війни проти України росія заробила 63 млрд. євро за торгівлю енергоносіями, з яких приблизно 44 млрд. євро – від країн ЄС.

Джапарова поінформувала, що сьогодні 91% українців підтримують європейську інтеграцію нашої держави, і відзначила, що 70% італійців виступають за членство України в ЄС.

«Жодна інша європейська держава не заплатила такої високої ціни за своє європейське майбутнє, яку сьогодні платять мільйони громадян України», - підкреслила перша заступниця міністра.

Джапарова також представила аудиторії як безпекові, так і економічні переваги від майбутнього членства України в ЄС та висловила вдячність за підтримку урядом Італії суверенітету України, а також за чіткий сигнал Голови Ради Міністрів країни про те, що Італія хоче бачити Україну в ЄС.

У рамках візиту до Італії перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова провела низку заходів з метою адвокації надання Україні статусу країни кандидата в ЄС.

Зокрема, у Римі перша заступниця міністра обговорила питання європейської інтеграції України з італійськими та іноземними ЗМІ в аналітичному центрі «Фундація Луїджі Ейнауді», на італійському телебаченні, а також під час розширеної зустрічі в МЗС з іноземним дипломатичним корпусом, акредитованим в Римі.

Читайте також: Польща підтримає надання Україні статусу кандидата в ЄС – Дуда

Окрім того, Джапарова провела низку зустрічей з євроінтеграційної тематики на полях 132-ї міністерської сесії Комітету Міністрів Ради Європи у Турині. Вона також зустрілася з головою Італійської федерації захисту прав людини Антоніо Станго, який у 2021 році на звернення МЗС став публічним ментором незаконно засудженого на 12 років кримськотатарського правозахисника, громадянського журналіста Амета Сулейманова.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський поінформував 9 травня, що Україна заповнила другу частину анкети-опитувальника для отримання статусу кандидата на членство в Європейському Союзі.

Голова Євроради Шарль Мішель заявив під час візиту до Києва 20 квітня, що Європейська комісія до кінця червня оголосить перші висновки щодо статусу кандидата для України, після чого це питання буде включене в порядок денний Європейської ради.

Президент Володимир Зеленський підписав заявку на членство України в Європейському Союзі 28 лютого 2022 року.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-