Брати Клички у Давосі: Найнебезпечнішою зброєю росії є пропаганда

Брати Клички у Давосі: Найнебезпечнішою зброєю росії є пропаганда

Укрінформ
Найнебезпечнішою зброєю рф на сьогодні є пропаганда, яка отруює суспільство і дає змогу російським солдатам виправдовувати свої злочини в Україні.

Про це заявили міський голова Києва Віталій Кличко та його брат Володимир під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я упевнений, що найнебезпечнішою зброєю росії є ЗМІ , які контролюються державою»,- заявив Володимир Кличко.

Він зауважив, що у своєму готельному номері увімкнув російський телеканал і «почув там, що українці самі знищують свої міста, українці вбивають цивільних осіб». «Як таке може бути? Як заборонити пропаганду, яка отруює?» - зазначив Кличко-молодший.

На його думку, ймовірно, військові рф, які вчиняють злочини в Україні, роблять це не лише за гроші, а й тому, що російська пропаганда «промила їм мізки». «Вони вірять, що воюють з фашизмом і нацизмом, і це має якось виправдати те, чому вони вбивають людей», - наголосив Володимир Кличко.

За його словами, сьогодні російська пропаганда називає ворогом Україну, а завтра це можуть бути інші країни, наприклад Румунія, Польща чи Молдова.

Володимир Кличко переокнаний, що Заходу слід дуже серйозно сприймати російську пропаганду, те, що вона говорить про Україну та українців, і що світ побачив на фотографіях з Бучі.

«Російська пропаганда говорить, що Україна - це помилка історії, нас, українців, не повинно існувати», - наголосив Кличко-молодший, додавши, що пропаганда також підштовхує можливе застосування проти українців хімічної чи навіть ядерної зброї.

Своєю чергою міський голова Києва Віталій Кличко також заявив, що «найбільшою зброєю росії зараз є не ракети і танки, а ЗМІ». Він назвав неймовірним факт, що завдяки пропаганді 70% росіян підтримує війну в Україні. Кличко підкреслив, що російська влада активно фінансує пропагандистські канали. Зокрема, він звернув увагу на те, що бюджет лише одного RT більший за бюджет Києва.

Брати Клички наголосили, що «війна не десь далеко, а дуже близько», і закликали західну аудиторію сприяти тому, аби ця безглузда війна зупинилася.

«Будьте активними, щоб зупинити цю війну... Ми боронимо нашу країну і наше мабутнє, але потребуємо вашої допомоги», - звернувся до присутніх мер Києва.

Читайте також: кремль просуває фейки про «неефективні санкції» через депутата Європарламенту

Як повідомляв Укрінформ, у Давосі з 22 по 26 травня проходить Всесвітній економічний форум (WEF), який є щорічним місцем зустрічі світової політичної та бізнесової еліти.

Фото: КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-