Макрон засуджує агресію рф і закликає членів ВООЗ підтримати Україну

Макрон засуджує агресію рф і закликає членів ВООЗ підтримати Україну

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон засуджує воєнну агресію рф і закликає членів Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) підтримати Україну.

Як повідомляє Єлисейський палац, на цьому він наголосив у своєму відеозверненні до Всесвітньої асамблеї охорони здоровʼя, яка сьогодні розпочала роботу у Женеві, передає Укрінформ.

“Ми разом пройшли через найбільше випробування здоров’я за століття. Однак це ще не завершено, а ми вже зіткнулися з іншою кризою: збройним конфліктом, який ставить під сумнів самі основи багатосторонності, якій ми віддані”, - зазначив Макрон.

При цьому він підтвердив повну солідарність Франції та Європейського Союзу з Україною.

Читайте також: У МЗС Франції вважають, що приєднання України до ЄС займе 15-20 років

“Ми найрішучіше засуджуємо військову агресію, вчинену росією за співучасті білорусі. Наслідки цієї війни є руйнівними для здоров’я, для населення, для установ та медичного персоналу, які були визначенні як ціль”, - наголосив Макрон.

Він подякував ВООЗ за дії щодо збереження на місцях права населення України на здоров’я, попри величезні труднощі.

“Цього тижня Всесвітня асамблея охорони здоров’я розгляне це питання, і я закликаю всі держави-члени підтримати резолюцію, представлену Україною”, - заявив президент Франції.

Як повідомлялося, Всесвітня асамблея охорони здоровʼя, що вперше зібралася з початку пандемії COVID-19, триватиме у Женеві з 22 по 28 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-