Україна розірвала три угоди з СНД та ще одну - з росією

Україна розірвала три угоди з СНД та ще одну - з росією

Укрінформ
Верховна Рада денонсувала угоду між урядами України та російської федерації про уникнення подвійного оподаткування доходів і майна та попередження ухилень від сплати податків та три угоди з СНД.

Відповідні рішення ухвалено на засіданні в неділю, повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт парламенту.

Як зазначається у пояснювальній записці до закону №0146, денонсація угоди з країною- агресором націлена на захист національних інтересів України та національної безпеки України.

Це рішення обумовлено фактом військової агресії рф, створення росією окупаційних адміністрацій на території Донецької та Луганської областей, а також порушенням зі сторони рф принципів міжнародного публічного права та чинних міжнародних зобов’язань.

Крім того, народні депутати ухвалили закони №0074 про вихід України з угоди з СНД в боротьбі з незаконною міграцією; №0084 - вихід з угоди з СНД про Спільний аграрний ринок та №0145 - вихід з угоди про увічнення пам'яті про мужність і героїзм народів СНД у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю на засіданні Верховної Ради виступили Президенти України Володимир Зеленський та Польщі Анджей Дуда.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-