Після Бородянки і Маріуполя не можна повертатись до business as usual з рф - Дуда

Після Бородянки і Маріуполя не можна повертатись до business as usual з рф - Дуда

Відео
Укрінформ
Після Бородянки та Маріуполя світ не має повернутись у.вести політику з росією так, ніби нічого не сталося.

На цьому під час виступу у Верховній Раді під час візиту до Києва наголосив президент Польщі Анджей Дуда, передає кореспондент Укрінформ.

“Нам не можна допустити, щоб вони були пустим звуком. Після Бородянки і Маріполя не може бути повернення до політики business as usual (як ніби нічого не сталося – ред.) у відносинах з Росією”,- наголосив Дуда.

За його словами, сьогодні не Україна, а західний світ складає екзамен на вірність задекларованим цінностям.

“Сьогодні не ви, а світ складає екзамен, чи цінності щось значать”,- підкреслив Дуда, додаючи, що для Заходу було б ударом, якби Україну віддали у жертву агресору.

Президент РП підкреслив, що час і майбутнє покажуть, чи такий фундамент як демократія, права людини і солідарність щось значать для Європи.

"З’явилися тривожні голоси про те, що Україна має скоритися вимогам путіна. Тільки Україна має право вирішувати своє майбутнє: нічого про вас без вас”,- наголосив Дуда під оплески депутатів.

Читайте також: Зеленський анонсував надання полякам особливого статусу в Україні

Дуда підкреслив, що Польща підтримує і підтримуватиме надалі Україну на шляху до західної спільноти.

“Я особисто не зупинюся доти, доки Україна не стане членом ЄС. Це моя мрія як президента і простої людини, щоб ми могли разом будувати наше майбутнє”,- констатував польський лідер.

Під час свого виступу він подякував українцям за відвагу, за любов до свободи. Він підкреслив, що Україна вже три місяці веде героїчну боротьбу з агресором, хоча багато хто оцінював, що вона не довго вистоїть під збройним тиском агресора.

Дуда запевнив, що Польща і польський народ стоятиме пліч-о-пліч з українським у хвилину випробувань і допомагатиме Україні.

Як інформувало агентство, під час візиту в Україну у неділю президент Польщі зустрінеться з главою Української держави Володимиром Зеленським, відбудуться також переговори делегацій двох країн.

З 24 лютого росія веде широкомасштабну війну проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-