Дуда став першим іноземним лідером, який особисто виступив у Раді під час війни

Дуда став першим іноземним лідером, який особисто виступив у Раді під час війни

Відео
Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда став першим іноземним лідером, який після повномасштабного вторгнення російських військ в Україну особисто виступив у сесійній залі українського парламенту.

Про це зазначив Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

«Це перший іноземний лідер, який особисто виступив у парламенті України після повномасштабного вторгнення окупантів. І вперше зала Верховної Ради чує такі гучні оплески!», - зазначив спікер.

За його словами, Дуда запевнив, що Україна обов’язково стане членом ЄС, і Президент Польщі разом із колегами докладе до цього зусиль, переконуючи лідерів держав-скептиків ЄС.

«Дякуємо Вам, пане Президенте, за позицію, що українські військові — Герої не тільки України, а також Польщі та всієї Європи. А українці — це не біженці, а ваші гості! Цінуємо, що Ви в унісон з Україною говорите: більше жодних справ із росією після вчиненого з Бучею, Бородянкою, Маріуполем. Росія має заплатити за те, що руйнує», - підкреслив Голова ВР.

Читайте також: Дуда у Раді: Настав час укласти новий договір про добросусідство з Україною

Стефанчук переконаний, що ніхто не може порушити єдність України з Польщею – «ні ворожі політики, ні іноземні агенти, ні журі на Євробаченні!».

Як повідомлялося, Президент Польщі Анджей Дуда у неділю перебуває з візитом в Україні, де виступив на засіданні Верховної Ради.

Читайте також: Зеленський заявив, що вони з Дудою розуміють один одного «з півслова»

3 травня Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон також виступав у Верховній Раді, але його звернення відбувалося в онлайн-форматі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-