На кремль подіє лише повна заборона на енергоносії - Єрмак

На кремль подіє лише повна заборона на енергоносії - Єрмак

Укрінформ
На кремль подіє лише повна заборона на російські енергоносії, і нинішня ситуація дає унікальний шанс зруйнувати енергетичну диктатуру москви.

Про це написав керівник Офісу Президента Андрій Єрмак в Телеграмі, передає Укрінформ.

«На кремль подіють лише повна заборона та ембарго на російські енергоносії. Адже вони є водночас і ключовим джерелом живлення імперських амбіцій росії, і геополітичною зброєю. Нинішня ситуація дає унікальний шанс в короткі терміни зруйнувати енергетичну диктатуру москви. Перебудова моделі енергоспоживання Європи сьогодні – це самозахист та інвестиції у її розвиток. Зокрема, і зеленої енергетики. Енергетична свобода та енергетична демократія – ключ до майбутнього», - написав Єрмак.

За його словами, також необхідні повні блокуючі санкції проти всіх російських банків, починаючи з найбільших. Він зазначив, що розрахунки за газ в рублях категорично неприйнятні, а санкції мають передбачати відключення від платіжних систем, заморожування активів та їх подальшу конфіскацію.

«Усі санкції мають бути узгодженими й синхронізованими. Щоб досягти максимальної ефективності, необхідні механізми вторинних санкцій проти держав, бізнесів та осіб, які допомагають росії ухилятись від них», - додав Єрмак.

Читайте також: Єрмак – західним партнерам: Україні потрібні високоточні ракети і дрони, чекаємо на MLRS

Як повідомлялося, 24 лютого поточного року росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, проводить масовані обстріли та бомбардування українських міст і сіл.

Від початку російського вторгнення Європейський Союз та його країни-члени виявили солідарність із Україною, надали їй потужну політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу, прийняли мільйони українських біженців.

Спроби росії використати поставки газу та нафти до ЄС як зброї призвели до підвищення цін на енергетичному ринку Європи та спонукали ЄС до рішення поступово позбутися імпорту російських енергоносіїв та залежності від них. Зокрема, ЄС визначив мету щодо припинення імпорту російського вугілля. Країни ЄС наразі опрацьовують шостий пакет санкцій проти рф, який передбачатиме поступове запровадження ембарго на поставку до ЄС російської нафти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-