Кулеба порадив партнерам росії по БРІКС напряму вирішити з нею питання

Кулеба порадив партнерам росії по БРІКС напряму вирішити з нею питання

Укрінформ
Бразилія, Індія, Китай та Південно-Африканська Республіка, яких непокоїть вплив російсько-української війни на енергетичну та продовольчу безпеку, могли б вирішити це питання напряму з росією, яка є членом БРІКС.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільній із секретарем з міждержавних відносин Святого Престолу Річардом Галлагером пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я думаю, що країни БІКС – приберемо «р» з цієї абревіатури - мають насамперед скористатися своїми особливими відносинами з російською федерацією, щоб спонукати або мотивувати росію зробити дві дуже прості речі: по-перше, розблокувати українські порти, щоб ми могли експортувати сільськогосподарську продукцію на ринки світу», - сказав Кулеба.

Читайте також: Бажання зберегти обличчя путіну є хворобою в Європі, яку вилікує жорстока історія – Кулеба

У цьому контексті він вкотре наголосив, що єдиною причиною майбутнього голоду і продовольчої кризи у світі є російська блокада українських портів.

«А друга річ, про яку вони можуть попросити пана путіна – це просто зупинити війну, припинити страждання людей і смерті. Це суттєво стабілізує ситуацію в усьому світі не лише у питанні продовольчої й енергетичної безпеки, а й у питанні безпеки загалом. Тому хто ж, як не країни БІКС, мають відіграти цю роль?» - зауважив глава української дипломатії.

Підсумовуючи, очільник МЗС зазначив, що заяви про стурбованість – це добре, але набагато ефективнішим було б досягнути такого результату у відносинах цих країн з російською федерацією.

Читайте також: У Бундестазі закликають посилити тиск на рф для деблокування портів України

Як повідомлялося, глави МЗС країн БРІКС за підсумками вчорашньої відеозустрічі висловили стурбованість наслідками російсько-української війни для енергетичної та продовольчої безпеки і заявили про підтримку ідеї перемовин між росією та Україною.

БРІКС— група найбільших за площею та населенням країн, що розвиваються. Її членами є Бразилія, Індія, Китай, Південно-Африканська Республіка та рф.

Фото: picdrop.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-