Стефанчук просить Ірландію суворіше дотримуватися санкційного тиску на рф

Стефанчук просить Ірландію суворіше дотримуватися санкційного тиску на рф

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук звернувся до колег з Ірландії з проханням суворіше дотримуватися санкційного тиску проти рф та закликав підтримати запровадження подальшого пакету обмежувальних заходів, зокрема ввести ембарго на російські нафту та газ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба українського парламенту.

Зокрема зазначається, що Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук зустрівся з головою Сенату парламенту Ірландії Марком Дейлі та головою Дойл Ерену парламенту Ірландії Шоном О’Фарілом.

Стефанчук висловив вдячність ірландським гостям за підтримку та перший візит спікерів двох палат парламенту Ірландії до України.

«Народ України стоїть на захисті всіх демократичних цінностей і цивілізацій, які існують у світі. І саме тому ми зараз відчуваємо таке безпрецедентне об’єднання навколо України. Тому що це боротьба всього цивілізованого світу з темрявою», — наголосив Стефанчук та додав, що завдяки такому об’єднанню плани росії щодо швидкого вторгнення та захоплення України «зазнали повного краху».

Читайте також: Ірландія закликає росію погодитися на гуманітарне перемир’я

Повідомляється, що спікер ВР звернувся до Марка Дейлі та Шона О’Фаріла з проханням визнати у парламенті Ірландії геноцид українського народу, який вчиняє рф.

«Окрім юридичної та політичної підтримки, прошу вас суворіше дотримуватися санкційного тиску проти рф», — заявив Стефанчук та закликав Ірландію підтримати запровадження подальшого пакету обмежувальних заходів, зокрема ввести ембарго на російські нафту та газ, заморозити активи російських афілійованих компаній, зареєстрованих у Міжнародному фінансовому сервісному центрі у Дубліні.

«Просимо Ірландію як країну, яка має великий досвід в операціях ООН, дати можливість долучити спеціалістів до розмінування територій України», — зазначив Голова ВР.

Він також висловив упевненість, що ця війна завершиться перемогою України, саме тому надважливим питанням є відбудова.

«Запрошую Ірландію взяти участь у великій відбудові України. Можливо, реалізувати пропозицію Президента України Володимира Зеленського про те, що кожна країна може взяти патронат над певним регіоном, аби допомогти його відбудувати», — звернувся Голова ВР до спікерів палат парламенту Ірландії .

Пресслужба ВР інформує, що Стефанчук попросив Ірландію не лише підтримати отримання Україною статусу кандидата для членства в ЄС, а й стати адвокаткою України для країн, які ще мають сумніви.

«Для України отримати таку підтримку з боку Європи — потужна відповідь путіну, що Україна не одна та її місце - в цивілізованій Європі», — запевнив він.

Читайте також: Ірландія додатково дає €3 мільйони на роботу Міжнародного кримінального суду

Повідомляється, що зі свого боку, Голова Дойл Ерену парламенту Ірландії Шон О’Фаріл висловив підтримку захисту Україною демократії та європейських і міжнародних цінностей.

«Ірландія є нейтральною країною, але вона не є нейтральною, коли триває боротьба між свободою й тиранією», — наголосив він і додав, що Ірландія рішуче підтримує Україну та її законне право захищати свою землю та свободу, інформують у ВР.

Голова Сенату парламенту Ірландії Марк Дейлі наголосив: “Війна, скоєна російським режимом, має закінчитися, так само як мають бути покарані всі воєнні злочинці”. Він також запросив Стефанчука з робочим візитом до Ірландії, аби виступити з промовою перед парламентом країни.

Спікери обох палат запевнили, що Ірландія «щиро, твердо й незмінно підтримує рух України до Європейського Союзу».

З 24 лютого в Україні триває російська воєнна агресія проти українського народу.

Фото: rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-