Зеленський: Ми виборемо незалежність, але її ціна – десятки тисяч життів

Зеленський: Ми виборемо незалежність, але її ціна – десятки тисяч життів

Відео
Укрінформ
Українці відстоять свою незалежність, але завжди мають пам‘ятати, що ціною цього є десятки тисяч життів.

На цьому Президент Володимир Зеленський наголосив під час звернення до студентів та ректорів вищих навчальних закладів України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я не маю сумніву, що ми виборемо незалежність. І це буде в нашій історії так само, як в інших країн, які боролися за незалежність і перемогли. Які перестали бути прохачами і стали субʼєктами. Справжніми господарями свого життя і свого майбутнього. Але ми маємо памʼятати зараз і завжди, що ціна усього цього – це десятки тисяч життів. Життів усіх, хто був убитий ворогом. Десятки тисяч. За незалежність. І за можливість кожного і кожної з вас обрати, як жити і в якій Україні", – сказав глава Української держави.

Окрім цього, Зеленський поставив низку запитань студентам. Серед яких, зокрема, якою має бути Українська держава; чи має бути загальний військовий обовʼязок для всіх хлопців і дівчат, щоб увесь народ міг оборонятись, коли це потрібно; які держави бачать серед можливих гарантів безпеки для України; чи потрібен порядок володіння вогнепальною зброєю для звичайних людей; яким бачать співіснування з російською федерацією та її громадянами після війни; чи може бути між українцями й росіянами те, що називають словами "відносини" і "стосунки" тощо.

Читайте також: Зеленський: Вишиванка - наш священний оберіг на цій війні

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл. На тимчасово захоплених територіях росіяни влаштували терор. Сили оборони України протистоять російським військам і завдають їм великих втрат. За даними Генштабу, ЗСУ з 24 лютого по 19 травня ліквідували близько 28 500 російських загарбників.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-