Стефанчук пояснив, чому не можна розірвати всі угоди з росією та білоруссю

Стефанчук пояснив, чому не можна розірвати всі угоди з росією та білоруссю

Укрінформ
Верховна Рада не може денонсувати всі угоди України з російською федерацією та республікою білорусь.

Про це Голова ВР Руслан Стефанчук заявив в інтерв’ю Укрінформу.

«Чи можемо ми прибрати все? Вочевидь, ні. Тому що є низка угод, що стосуються прав людини, які мають зберігатися. Наприклад, якщо українці перебуватимуть на території тих держав, а також обміни полоненими, – це все відбувається на рівні міжнародних угод. Водночас економічні угоди мають бути скасовані», - зазначив спікер українського парламенту.

Водночас, він поінформував, що ВР поставила Кабінету Міністрів завдання провести так звані деросіянизацію та дебілорусизацію частини угод. Стефанчук підкреслив, що парламент очікує таких пропозицій та обов’язково розглядатиме їх першочергово.

Читайте також: Питання територіальної цілісності має бути поза дужками можливої мирної угоди – Стефанчук

Крім того, зауважив він, Рада вже розглянула багато питань щодо денонсації угод із рф та білоруссю. Зокрема, за його словами, всі документи про участь України в СНД уже денонсовані.

Як повідомлялося, в Україні з 24 лютого триває повномасштабна війна, яку розпочала російська федерація. російські війська знищують об‘єкти критичної та житлової інфраструктури, жорстоко вбивають мирне населення. Частина ракетних обстрілів українських міст російськими військами відбувається з території республіки білорусь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-