Зеленський пояснив, чому українці не сприйняли акцію «примирення» з рф від Папи Римського

Зеленський пояснив, чому українці не сприйняли акцію «примирення» з рф від Папи Римського

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський впевнений, що для українців неприйнятні ініційовані Папою Римським Франциском акції «примирення» з росією, прапор якої асоціюється у них із убивствами і захопленням територій.

Про це він сказав в інтерв'ю італійському каналу Rai 1, відповідаючи на запитання про скандальні слова і дії Папи Римського щодо припинення російської агресії в Україні, передає Укрінформ.

«Коли Папа молиться за Україну, ми йому завжди вдячні. Коли він показував двох людей з прапорами України і росії, що має бути дружба, то ми не змогли це сприйняти. У нас відбувся ментальний розкол. Прапор росії - це прапор, з яким нас убивали й убивають. Коли зараз з'являється російський прапор, то він викликає лише одне - анексію, захоплення територій. Я не знаю розмір вибачень, які повинні принести росія. Коли Папа запропонував зробити акцію з двома прапорами, то це було складно для нас», - зазначив Президент.

Зеленський також додав, що на слова Папи Римського про НАТО (що вторгнення рф нібито могло бути спровокованим НАТО – ред.) повинен відповісти сам Альянс. Україна, своєю чергою, поважає понтифіка і традиції католицького світу, сказав він.

Читайте також: російські туристи мають зрозуміти, що їм не раді за кордоном – Зеленський

Як повідомлялося, Папа Римський Франциск у середу, 11 травня, у Римі провів зустріч із дружинами українських захисників, які нині знаходяться на заводі «Азовсталь» у Маріуполі.

24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог веде масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і сіл. Сили оборони України протистоять російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-