російські туристи мають зрозуміти, що їм не раді за кордоном – Зеленський

російські туристи мають зрозуміти, що їм не раді за кордоном – Зеленський

Укрінформ
росіяни мають отримати культурну відсіч, окрім санкційної політики.

Про це в інтерв’ю італійському каналу Rai 1 сказав Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

«Я вважаю доцільними кроки щодо туризму, хоча всі ми любимо приїжджати в Італію. І зараз російські туристи повинні отримати саме культурну відсіч, щоб вони знали, що їх не раді бачити. Так і є — суспільство в Європі вже не раде їх бачити. І навіть тих, хто не був на полі бою, але вони мовчать, вони підтримують своє політичне керівництво. Вони не повинні жити в тому комфорті — ніякої нерухомості в Італії, ніяких рахунків. І я тут також хочу подякувати, скажу, що заблоковані рахунки олігархів рф, заблокована нерухомість, а це біля 1 млрд євро. Я вдячний за таку потужну підтримку. Але це олігархи. Це повинні відчути і звичайні люди , які приїжджають відпочивати. Треба їм сказати, що відпочинок в Європі закінчено — ви окуповуєте чужі території, до вас не може бути таке саме ставлення, як і до всіх інших», - сказав Зеленський.

Президент наголосив, що Італія відіграє провідну роль у світовій і європейській політиці, в історії людства загалом. Він відзначив, що культурна спадщина Італії приваблює людей з усього світу, зокрема з країн пострадянського простору, в тому числі і росії. Тому саме через культуру, телебачення, ЗМІ, інформаційну політику, через мистецтво, спілкування митців можна донести правду.

«Довіра до культурного посередництва Італії у росії велика, росіяни, як і українці, білоруси, любили приїжджати в італійські музеї ... І через всі ці заходи ви можете нести правду російському суспільству, яке сьогодні знаходиться в інформаційному коконі, побудованому політичним і військовим керівництвом росії. І вони (громадяни росії — ред.) не отримують реальність, вони не розуміють, де вони живуть, не розуміють, що від них відвертається світ через недолугі кроки їх політиків. Страшні кроки, трагічні. Саме ви можете донести цю інформацію, щоб вони почали думати», - сказав Зеленський.

Читайте також: Україна не буде «зберігати обличчя путіну» і йти на якісь поступки - Зеленський

24 лютого російські війська розпочали повномасштабне вторгнення в Україну. Вони знищують об'єкти інфраструктури, житлові райони українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-