Стефанчук назвав законопроєкти США, спрямовані на придушення рф

Стефанчук назвав законопроєкти США, спрямовані на придушення рф

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук подякував Палаті представників США за швидке схвалення законопроєктів на підтримку України та зазначив, що наша держава очікує на підтримку цих рішень у Сенаті США. 

Як передає Укрінформ, про це він написав у Фейсбуці.

«Дякую Ненсі Пелосі (спікер Палати представників США – ред.) та всім друзям України у Палаті представників США за швидке схвалення законопроєктів на підтримку України. Очікуємо на ухвалення цих важливих рішень у Сенаті США», - написав Стефанчук.

Читайте також: Новий пакет підтримки від США включає допомогу в розслідуванні злочинів рф - Зеленський

Так, за його словами, ухвалено законопроєкти щодо дотримання американськими фінустановами санкцій, запроваджених США щодо рф та білорусі; списання зовнішніх боргів України, зокрема - зусиллями Мінфіну США; виключення посадовців російського уряду з певних міжнародних зустрічей. Також прийняте рішення щодо заборони Мінфіну США брати участь в операціях, пов’язаних з обміном спеціальних прав запозичення, що належать росії або білорусі.

Читайте також: Рада ухвалила закон про конфіскацію активів з пропозиціями Зеленського

Як повідомляв Укрінформ, Нижня палата Конгресу США проголосувала переважною більшістю голосів за чотири нових проєкти законів, які запроваджують нові обмеження проти росії через її війну проти України, а також проти білорусі – за підтримку російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-