Україна планує націоналізувати «дочки» сбербанку та «веб.рф» за рішенням РНБО

Україна планує націоналізувати «дочки» сбербанку та «веб.рф» за рішенням РНБО

Законопроєкт
Укрінформ
У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт "Про затвердження Указу Президента України "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 11 травня 2022 року "Про примусове вилучення в Україні об'єктів права власності російської федерації та її резидентів" (№7371).

Текст документа оприлюднено на сайті ВР, передає Укрінформ.

"Примусово вилучити в Україні такі права власності РФ та її резидентів, як 99,772644% акцій Промінвестбанку (ПІБ, Київ), що належать держкорпорації розвитку "ВЭБ.РФ", та 100% акцій Міжнародного резервного банку (МР Банк, раніше – Сбербанк, Київ), що належать Сбербанку росії", - йдеться у супровідних документах.

Окрім того, йдеться про вилучення інших фінансових активів зазначених "дочок" російських банків, за винятком 3 млрд грн МР Банку, які спрямовуються на задоволення вимог його кредиторів.

Читайте також: російський Сбербанк збирає дані про тих, хто переказує кошти для ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, РНБО 11 березня ухвалила рішення про продовження для двох російських банків - АТ «Сбербанк» та ПАТ «Промінвестбанк» - санкційних обмежень.

Кабмін 9 квітня ухвалив рішення про вилучення корпоративних прав та фінансових активів виведених з ринку на початку війни МР Банку та Промінвестбанку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-