Президенти Польщі та Словаччини будуть переконувати ЄС надати Україні статус кандидата

Президенти Польщі та Словаччини будуть переконувати ЄС надати Україні статус кандидата

Укрінформ
Президенти Польщі і Словаччини Анджей Дуда і Зузана Чапутова спільно здійснять турне країнами Західної Європи, аби переконати їхніх лідерів підтримати ідею надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС.

Про це Чапутова і Дуда повідомили в середу під час спільної пресконференції у Братиславі, передає Укрінформ.

“Я запропонувала панові президенту (Дуді – ред.) разом відвідати деяких західних лідерів, які мають стриману позицію щодо надання Україні статуту кандидата на членство в ЄС. Вважаю, що це дуже важливий крок для підтримки України і зміцнення миру в Європі”, - заявила Чапутова.

Своєю чергою, Дуда зазначив, що прийняв пропозицію Чапутової здійснити таку місію, "особливо там, де є сумніви щодо того, чи може Україна швидко отримати статус кандидата".

Читайте також: Президентка Словаччини звернулась до російських військових, засудивши їхні воєнні злочини

“У нас жодних сумнівів, що українці мають отримати цей статус якомога швидше, і ми в різних місцях переконуватимемо, щоб Україна отримала цю підтримку”, - наголосив польський лідер.

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський підписав заявку на членство України в Європейському Союзі 28 лютого 2022 року.

Читайте також: У Дуди заявили: Польща не підтримає жодної мирної угоди про здачу росії території України

18 квітня він передав главі представництва Європейського Союзу Матті Маасікасу заповнену першу частину анкети-опитувальника для отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС. Цей опитувальник був переданий українській стороні особисто президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн під час візиту до Києва 8 квітня.

Згодом, 9 травня, Зеленський повідомив, що Україна заповнила другу частину анкети-опитувальника для отримання статусу кандидата на членство в Європейському Союзі.

Фото: facebook.com/andrzejduda

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-