Єрмак обговорив із президентом ВЕФ проведення донорського заходу на підтримку України

Єрмак обговорив із президентом ВЕФ проведення донорського заходу на підтримку України

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак обговорив із президентом Всесвітнього економічного форуму Борге Бренде питання участі України у цьогорічному засіданні організації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ОП.

Під час телефонної розмови було відзначено, що цьогорічне засідання ВЕФ відбуватиметься на тлі історичних викликів для України та всієї Європи і світу у зв’язку із розв’язаною росією війною проти України.

Єрмак наголосив на важливості використання майданчика ВЕФ для консолідації міжнародних зусиль з припинення агресії росії, а також для напрацювання стратегічного бачення щодо повоєнного відновлення України.

Читайте також: Міжнародні експерти напрацювали пакет санкцій, що вдарить по енергетиці рф

Сторони обговорили питання проведення на полях ВЕФ окремого донорського заходу на підтримку України. Його метою має стати фінансування відбудови зруйнованих російською армією населених пунктів та об'єктів критичної інфраструктури.

Керівник ОП подякував Борге Бренде за чітку позицію керівництва ВЕФ щодо підтримки України та засудження повномасштабної війни, яку розв'язала росія.

51-ше засідання ВЕФ проходитиме у швейцарському Давосі 22-26 травня.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Всесвітній економічний форум у Давосі заморозив відносини з росією та призупинив стратегічне партнерство з російськими бізнесменами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-