Україна подолає всі труднощі та зможе стати членом ЄС – Президент

Україна подолає всі труднощі та зможе стати членом ЄС – Президент

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що Україна подолає всі труднощі та зможе стати членом Європейського Союзу.

Про це він заявив на спільній з Прем’єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем зустрічі з представниками ЗМІ у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми повинні знаходити порозуміння із будь-якою державою у Європі, тому що Україна проявила прагнення стати одним із членів цієї родини, членом ЄС. Ми дійсно на це заслуговуємо, я в цьому впевнений. Це не просто слова, не просто моя риторика, або не просто бажання нашого суспільства. Ми це підкреслюємо та показуємо щоденно - в міцності нашої сили, нашого народу на полі бою, просто у цивільному житті, а також ми проявляємо та показуємо, які ми працездатні люди, які креативні», - сказав Зеленський.

За його словами, Україна показала, що може об'єднувати Європу.

Читайте також: Зеленський про ракетні обстріли 8 травня : Отака пам'ять і отаке примирення

Водночас Президент зауважив, що наша держава нині змушена долати низку проблем, зокрема економічні труднощі, дефіцит енергоресурсів, пов'язані з війною.

«Нам потрібна потужна конкретика та допомога щодо швидкості нашого озброєння. Потрібні технології. Поки що у нас із цим є складнощі. У нас немає такого доступу, як у кожної країни Європи або кожної країни Альянсу. Таких можливостей у нас поки що немає. Я думаю, що ми вийдемо на них», - сказав глава держави.

Він також наголосив, що через війну 5 мільйонів українців були змушені виїхали за кордон і близько 6 мільйонів – в інші міста України, тому потрібно перебудовувати економіку з огляду на ці реалії.

Читайте також: Посол Хорватії в Україні повернулася до Києва

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович перебуває в Україні з візитом. Глава хорватського уряду відзначив, що у Хорватії надзвичайно високо цінують стійкість і опір, який український народ чинить російській агресії, і висловив солідарність із Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-