Шмигаль зустрівся з главою Бундестагу у Києві

Шмигаль зустрівся з главою Бундестагу у Києві

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів зустріч із главою німецького Бундестагу Бербель Бас, яка прибула до столиці.

Про це він написав у Твіттері, передає Укрінформ.

«Україна платить високу ціну, захищаючи цивілізований світ. Наголосив на цьому під час зустрічі у Києві з Президенткою Бундестагу Бербель Бас. Розраховуємо на підтримку німецьких партнерів у відновленні України та вступі до ЄС. #Stoprussia разом», - зазначив Шмигаль.

Читайте також: Глава Бундестагу прибула до Києва

Прем’єр-міністр України обговорив із президентом німецького Бундестагу Бербель Бас стратегічно важливі напрямки співпраці: зброю, санкції, фінанси та європейську перспективу, повідомляє Урядовий портал.

Як зазначається, Шмигаль привітав рішення Бундестагу про надання Україні важкої зброї. За його словами, саме такий вид озброєння може допомогти у захисті українських і європейських кордонів.

«Ми сподіваємося, що Німеччина як один із найбільших експортерів зброї може оперативно допомогти й розв’язати питання надання Україні достатньої кількості якісної зброї», — сказав Прем’єр-міністр.

Він також подякував за підтримку європейської інтеграції України в парламенті Німеччини, висловивши сподівання, що статус кандидата на членство в ЄС буде наданий Україні найближчим часом.

Шмигаль і Бас також обговорили проблеми українського експорту сільгосппродукції. Прем’єр-міністр звернувся до Німеччини із закликом допомогти у чиненні тиску на росію для розблокування морських портів і повернення Україні можливості експортувати майже 90 млн тонн зерна, олії, кукурудзи для європейських, африканських та азійських країн.

«Війна сьогодні не лише в Україні. Гібридними методами росія також веде війну у Європі. Енергетична криза, яку вона розпочала минулого року, міграційна криза, яку вона хотіла спричинити звірствами й убивствами цивільних людей в Україні, харчова криза, яку вона зараз спричиняє блокуванням наших портів та знищенням сховищ зерна», — зауважив глава уряду.

Він поінформував співрозмовницю про План відновлення України, над яким зараз ведеться робота і який передбачає участь усіх партнерів.

«Німеччину та німецькі підприємства ми також дуже чекаємо в Україні для відновлення. Ми формуємо план за регіональним принципом: кожен регіон, кожне місто може обрати собі для відновлення українську область або українське місто. Ми хочемо не просто відбудувати зруйноване. Ми хочемо змінити нашу країну, реалізувати всі реформи й бути однією з найпривабливіших країн для життя на Європейському континенті», — наголосив Прем’єр-міністр.

Своєю чергою президент Бундестагу Бербель Бас зауважила, що її візит у Київ — це знак солідарності Німеччини з Україною та її народом у цій боротьбі. Вона запевнила, що Німеччина твердо стоїть на боці України та підтримує всіма силами вступ країни до ЄС.

Бас також повідомила, що Німеччина форсує процес відмови від російської нафти й газу та хоче посилити санкції, щоб показати росії готовність іти на такі кроки, аби підтримати Україну.

Як повідомлялося, президентка німецького Бундестагу Бербель Бас 8 травня прибула до Києва.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-