лукашенко заявив, що «операція росіян» в Україні «затягнулася»

лукашенко заявив, що «операція росіян» в Україні «затягнулася»

Укрінформ
олександр лукашенко вважає, що війна росії проти України «затягнулася».

Про це він заявив в інтерв'ю АР, передає Укрінформ.

лукашенко зазначив, що не очікував, що 10-тижневий конфлікт «затягнеться таким чином».

«Але я недостатньо занурений у цю проблему, щоб сказати, чи йде вона за планом, як кажуть росіяни, або так, як я це відчуваю. Я хочу ще раз наголосити: я відчуваю, що ця "операція" затягнулася», – сказав лукашенко в інтерв’ю АР у мінську.

Він також заявив, що використання ядерної зброї в Україні є «неприпустимим, тому що вона поруч з нами — ми не за океаном, як Сполучені Штати».

«Це також неприпустимо тому, що нашу земну кулю може зірвати з орбіти, і ми полетимо невідомо куди… Здатна росія на це чи ні — це питання, яке ви повинні поставити російському керівництву», - зауважив лукашенко.

Читайте також: Петляє як може: Арестович каже, що лукашенко веде переговори із Заходом

За його словами, він і його країна «виступають за мир» і що він нібито неодноразово закликав до припинення війни. Він додав, що білорусь зі свого боку не збирається «розв'язувати війну» і не становить загрози для свого сусіда, навіть попри те, що її військові провели навчання цього тижня.

«Ми нікому не погрожуємо, погрожувати не збираємося і не будемо цього робити. Більше того, ми не можемо погрожувати – ми знаємо, хто нам протистоїть, тому розв’язувати тут якийсь конфлікт, якусь війну… абсолютно не в інтересах білоруської держави. Тож Захід може спати спокійно», – сказав він.

Як повідомлялося, білорусь з перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну надала свою територію для баз російської армії.

Прессекретар Міноборони Олександр Мотузяник заявляв, що росія використовує територію білорусі для ведення всіх видів розвідки над територією України.

Фото: БЕЛТА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-