Посол Нідерландів повернувся до Києва

Посол Нідерландів повернувся до Києва

Укрінформ
Посол Нідерландів Єннес де Мол разом з невеликою групою співробітників посольства Нідерландів в Україні повернувся до Києва.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS.

“Все більше країн відправляють своїх дипломатів назад до Києва. Посол Нідерландів також повернувся в українську столицю після перебування у Львові”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до столиці поверталися через зруйноване війною передмістя Києва.

“Це жахливо бачити, як людей атакують, а міста зрівнюють із землею. Дуже боляче бачити, як щось дороге вам зазнає так багато страждань, що люди так сильно страждають”, - розповів Єннес де Мол NOS.

Читайте також: Посольство Швеції повернулося до Києва

За його словами, повернутися в столицю має багато переваг, бо це важливо для підтримки контактів. З іншого боку, робота в Києві й надалі залишається небезпечною. Також зазначив, що йому є чим зайнятися, насамперед, це гуманітарна допомога, питання щодо проведення реконструкції, до якої також причетні Нідерланди, та розслідування щодо злочинів на території України.

“Це пов’язано з логістикою, безпекою, є всі види практичних питань, які потрібно врегулювати, і ми, як посольство, звичайно, беремо в цьому участь”, - сказав посол.

А ще зазначив, що у 2014 році ніхто не думав про те, що Крим буде анексовано, що почнеться війна на Донбасі і буде збитий MH17. А зараз, через вісім років, - повномасштабна війна в Україні.

Читайте також: Посольство Кіпру поновлює роботу в Києві

“...Це те, що не закінчиться завтра. Навіть якщо гуркіт зброї припиниться, все одно буде тривалий процес, тому ми ще довго над цим працюємо”, - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, посольство Нідерландів в Україні відновило роботу в Києві.

Незадовго до російського вторгнення посольство переїхало зі столиці Києва до Львова.

Міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Хукстра наголосив, що посольство в столиці важливе, бо є тісна співпраця з Україною.

Нідерланди надають Україні гуманітарну та військову допомогу.

Нідерланди об’єднали зусилля з іншими країнами, які вже повернули співробітників посольства до Києва.

Посольство Нідерландів в Україні тимчасово переїхало з Києва до Львова з міркувань безпеки. Відповідне рішення було ухвалено 20 лютого.

Читайте також: Повернення посольств у Київ: коли та скільки часу були відсутні

24 лютого 2022 року росія неспровоковано напала на Україну, почала масовані бомбардування мирних міст та сіл. Російські війська розв’язали масовий терор на тимчасово окупованих територіях. Збройні Сили України та Сили територіальної оборони чинять запеклий опір російським загарбникам та завдають їм величезних втрат. На боротьбу з агресором піднявся весь народ України.

Фото: NOS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-