Ткаченко: Перемога у Другій світовій – це і наша історія, яку ніхто не перепише

Ткаченко: Перемога у Другій світовій – це і наша історія, яку ніхто не перепише

Укрінформ
Перемога над нацизмом у Другій світовій війні – це також перемога України, як і всієї об’єднаної коаліції.

На цьому наголосив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, коментуючи заяву Верховної Ради про неприпустимість присвоєння росією перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МКІП.

«Це наша історія, це історія цивілізованого світу. росія намагається знищити та переписати не тільки українську історію, яка є частиною світових перемог, а й присвоїти собі перемогу об'єднаної коаліції. Українці сьогодні, як і 77 років тому, відважно воюють за демократичний цивілізований світ. Ми ніколи не були загарбниками, за нами правда, а значить, цю історію ніхто не перепише. Нацизм має бути покараний та зупинений», - підкреслив Ткаченко.

Як повідомляв Укрінформ, ВР ухвалила 3 травня заяву про неприпустимість монополізації росією перемоги у Другій світовій війні та необхідність засудження та перемоги над путінським режимом.

Читайте також: Через війну в Україні понад 250 зруйнованих і пошкоджених закладів культури - Ткаченко

Парламент наголосив, що злочини рф в Україні мають бути зупинені, а російський путінський режим – засуджений і переможений спільними зусиллями усього цивілізованого світу.

Також ВР заявила, що після перемоги у російсько-українській війні Українська держава та Український народ гідно вшановуватимуть нове державне свято перемоги над сучасним нацизмом, що об’єднає усе суспільство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-