З 2014 року ООН закупила в росії товарів і послуг на $2,5 мільярда – Зеленський

З 2014 року ООН закупила в росії товарів і послуг на $2,5 мільярда – Зеленський

Укрінформ
Від 2014 року, коли росія розпочала агресію проти України, Організація Об’єднаних Націй закупила в російської федерації товарів і послуг щонайменше на 2,5 млрд доларів США.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський у зверненні до парламенту Албанії, передає Укрінформ.

«За час із 2014 року, коли росія захопила наш півострів Крим і розпочала війну на Донбасі, ООН закупила в неї товарів і послуг як мінімум на 2,5 млрд доларів. Це несправедливо і неправильно», - зазначив глава держави.

Зеленський подякував Албанії за взаємодію на майданчику ООН, особливо зараз, коли країна працює в якості непостійного члена Ради безпеки ООН, та закликав припинити фінансувати рф коштами ООН.

«Треба зробити принципову річ і припинити використання коштів для спонсорування росії. Якщо вона порушує статут ООН, загрожує продовольчій безпеці світу і знищує мир у Європі, вона не має права отримувати від ООН жодного цента», - підкреслив Президент.

Читайте також: Зеленський просить Албанію закрити порти для рф і обмежити приїзд російських туристів

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабне вторгнення.

Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, авіації, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-