ВР ухвалила заяву про неприпустимість присвоєння росією перемоги у Другій світовій

ВР ухвалила заяву про неприпустимість присвоєння росією перемоги у Другій світовій

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила заяву про неприпустимість монополізації російською федерацією перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та необхідність засудження та перемоги над путінським режимом.

За відповідну постанову № 7343 проголосували 290 парламентаріїв, повідомляє Укрінформ з посиланням на Телеграм-канал народного депутата Ярослава Железняка.

«Верховна Рада України заявляє про неприпустимість монополізації російською федерацією перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, яка стала спільним досягненням Антигітлерівської коаліції та визвольних рухів, а сама війна спільною трагедією народів світу», - ідеться в тексті заяви.

Парламент також наголосив, що злочини рф в Україні мають бути зупинені, а російський путінський режим – засуджений, і переможений спільними зусиллями усього цивілізованого світу.

Також ВР заявила, що після перемоги у російсько-українській війні Українська держава та Український народ гідно вшановуватимуть нове державне свято перемоги над сучасним нацизмом, що об’єднає усе суспільство.

Ухвалену заяву мають невідкладно направити до національних урядів і парламентів іноземних держав, міжнародних організацій та їхніх парламентських асамблей.

Читайте також: Рада просить США визнати росію державою-спонсором тероризму

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-