Посол Ціхоцький залишається у Києві - МЗС Польщі

Посол Ціхоцький залишається у Києві - МЗС Польщі

Укрінформ
Чинний посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький залишається у Києві, на сьогодні немає більш відповідної людини на цю посаду.

На цьому наголосив заступник глави МЗС Польщі Павел Яблонський, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу щодо подальшої дипломатичної місії польського посла в Україні.

“Посол Польщі перебуває у Києві, він нікуди з Києва не поїхав і продовжує свою місію. На сьогодні немає більш відповідної особи на цю посаду, ніж посол Ціхоцький”,- підкреслив Яблонський.

Він додав, що чинний посол виявив відвагу, адже його ніхто не у Варшаві змушував залишатися у Києві, коли поблизу української столиці велися тяжкі бої.

Читайте також: Необхідно зробити все, щоб гарантувати Україні та Європі безпеку від рф – посол Польщі

“Посол Ціхоцький сам однозначно сказав, що має місію, яку потрібно виконати, і він без жодного дня перерви перебував весь час у Києві. Він продовжує свою місію”,- наголосив заступник глави польської дипломатії.

Він наголосив, що присутність польського посла в Україні у найскладніший період є “сильним сигналом підтримки Польщею України”.

Яблонський висловив переконання, що Україна переможе у війні з росією, а зарубіжні дипломати вже ніколи не постануть перед вибором виїзду з української столиці.

Читайте також: Бріджит Брінк очолить посольство США в Україні після затвердження її кандидатури сенатом

Як повідомлялося, декілька днів тому у польських ЗМІ з’явилася інформація, що незабаром Ціхоцький, який донедавна був єдиним головою диппредставництва країни ЄС, що залишався в Києві після початку збройної агресії рф, може очолити польське посольство в Німеччині. Зазначалося, що на посаді посла РП в Києві його може замінити голова канцелярії прем’єр-міністра Польщі Міхал Дворчик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-