МЗС привітало евакуацію людей з «Азовсталі» і закликало надалі забезпечувати коридори

МЗС привітало евакуацію людей з «Азовсталі» і закликало надалі забезпечувати коридори

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України привітало початок евакуації мирного населення з меткомбінату «Азовсталь»  і закликає надалі забезпечувати гуманітарні коридори.

Про це зовнішньополітичне відомство заявило у Твіттері, передає Укрінформ.

«МЗС вітає початок евакуації мирного населення з металургійного комбінату «Азовсталь» на підконтрольну Україні територію. Це стало можливим завдяки зусиллям українського керівництва Зеленського, Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша, президента МКЧХ Петера Маурера», - йдеться у заяві.

Міністерство зауважило, що евакуація дає можливість мирним жителям, зокрема матерям та дітям, відновити нормальне життя та отримати належне лікування.

“Україна зробить усе можливе, щоб допомогти цим людям забути жахіття війни», - підкреслило МЗС.

Однак відзначається, що ще потрібно зробити більше, адже сотні мирних жителів, серед яких десятки дітей, все ще чекають на евакуацію. Міністерство закликає і надалі забезпечувати гуманітарні коридори для цих людей.

Крім того, звертається увага, що сотні поранених українських військових досі залишаються заблокованими на заводі.

“Їм потрібна термінова допомога, щоб врятувати життя. Ми вимагаємо негайної евакуації поранених українських військових відповідно до міжнародного гуманітарного права», - акцентувало відомство.

Читайте також: У Маріуполі евакуацію з усіх районів, крім «Азовсталі», перенесли на 2 травня

Як повідомляв Укрінформ, з розбитого російськими обстрілами металургійного комбінату "Азовсталь" в Маріуполі розпочалася евакуація цивільних, перша група людей з приблизно 100 осіб вже прямує на підконтрольну територію, мешканців з інших районів міста вивозитимуть у понеділок, 2 травня.

Фото: Твіттер МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-