Україна закликає Нідерланди випровадити з порту Амстердама танкер із російською нафтою

Україна закликає Нідерланди випровадити з порту Амстердама танкер із російською нафтою

Укрінформ
Україна закликає уряд Нідерландів вимагати негайного виходу з порту Амстердама нафтового танкера "Sunny Liger" з російською нафтою.

Як передає Укрінформ, про це заявив у Твітері речник МЗС Олег Ніколенко.

«Нафтовий танкер Sunny Liger з російською нафтою увійшов в порт Амстердама. Ми закликаємо уряд Нідерландів вимагати негайного виходу цього судна. Нідерланди, підтримку яких Україна дуже цінує, не повинні стати місцем для брудних російських нафтових схем», - зазначив речник МЗС.

Читайте також: Іспанія не пустила у свої води судно з російським вантажем

Він додав, що Україна також закликає докерів у Амстердамі наслідувати приклад шведських колег. «Тримайтеся подалі від Sunny Liger. Відмовтеся від обслуговування. Відмовтеся від розвантаження його вантажу. Від’єднайте голландський народ від російських грошей, просочених кров’ю українських дітей і жінок», - закликав Ніколенко.

Як повідомлялося, відповідно до п’ятого пакету санкцій Євросоюзу, запровадженого проти Росії через військове вторгнення в Україну.усі держави ЄС, які мають морські або річкові порти, заборонили вхід кораблів, що пов'язані з державою-терористом Росією.

Читайте також: Активісти Greenpeace заблокували танкер із російською нафтою у Норвегії

Європейський Союз активно працює над шостим пакетом санкцій проти росії за війну в Україні, який може включати часткову заборону на імпорт російської нафти, а також може бути орієнтований на більшу кількість банків РФ, які будуть виключені з міжнародної платіжної системи SWIFT.

Фото ілюстративне з сайту vesselfinder.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-