росія запозичила у комуністичного режиму етнічні чистки і голодомори – МЗС

росія запозичила у комуністичного режиму етнічні чистки і голодомори – МЗС

Укрінформ
росія сьогодні застосовує такі ж злочинні методи проти українського народу, як у минулому комуністичні режими, коли вони проводили етнічні чистки і голодомори.

Як передає Укрінформ, про це заявило у Фейсбуці Міністерство закордонних справ з нагоди 75-х роковин акції "Вісла".

У зовнішньополітичному відомстві віддали шану пам’яті українцям, які стали жертвами цього одного з масштабних злочинів комуністичного тоталітарного режиму.

«Неодноразово в нашій історії комуністичний режим намагався злочинним шляхом вирішити «українське питання», у тому числі через етнічні чистки і голодомори. Часи змінилися, але Росія застосовує такі ж злочинні методи проти українського народу», - зазначили в МЗС.

Читайте також: Парламент Канади визнав злочини росії в Україні геноцидом

Українські дипломати висловили переконання, що українці вистояли тоді і вистоять сьогодні.

«Ворог не досягне своїх цілей. Україна переможе!», - заявили у зовнішньополітичному відомстві.

28 квітня 1947 року польська комуністична влада розпочала операцію “Вісла” – примусове виселення понад 140 тисяч українців з їхніх земель на північ та захід країни та розпорошення їх по цих територіях. Етнічна чистка, здійснена за рішенням партійного і державного керівництва СРСР, ПНР та ЧСР, полягала у примусовій депортації українців з їхніх етнічних територій – Лемківщини, Надсяння, Підляшшя і Холмщини – на території у західній та північній частинах польської держави, що до 1945 року належали Німеччині, так звані повернені території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-