Раді пропонують позбавити мандатів Медведчука, Козака та Рабіновича

Раді пропонують позбавити мандатів Медведчука, Козака та Рабіновича

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови, що передбачає позбавлення депутатських мандатів членів забороненої проросійської політичної партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктора Медведчука, Тараса Козака, Вадима Рабіновича, Олександра Качного.

Як повідомляє Укрінформ, авторами проєкту №7323 «Про втрату депутатського мандату деякими народними депутатами України» є десять депутатів із різних парламентських фракцій.

Текст документа на сайті парламенту наразі відсутній.

Водночас у пресслужбі одного з авторів проєкту постанови Олега Дунди (фракція «Слуга народу») Укрінформу повідомили, що йдеться саме про Медведчука, Козака, Рабіновича та Качного.

За інформацією пресслужби, автори документа вважають, що ці парламентарії впродовж політичної кар’єри не приховували свої проросійські погляди та чинили дії, спрямовані проти суверенітету та незалежності Української держави, чим грубо порушували присягу народного депутата України.

Читайте також: У Ради немає повноважень забрати у Медведчука мандат – Корнієнко

Як повідомляв Укрінформ, за рішенням Ради національної безпеки і оборони проросійська фракція «Опозиційна платформа - За життя» призупинила діяльність у Верховній Раді. Раніше РНБО заборонила діяльність ОПЗЖ та низки інших проросійських партій на території України.

У парламенті створено депутатську групу "Платформа за життя і мир". До її складу увійшли 25 колишніх нардепів від ОПЗЖ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-