В Україні повідомили про підозру депутатам держдуми, які підтримали визнання «л/днр»

В Україні повідомили про підозру депутатам держдуми, які підтримали визнання «л/днр»

Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру голові та депутатам державної думи федеральних зборів російської федерації за підтримку визнання «незалежності» незаконних збройних формувань на тимчасово окупованій території Донецької і Луганської областей.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє в Телеграмі.

Так, за процесуального керівництва органів прокуратури завершена процедура повідомлення про підозри голові та всім 418 депутатам нижньої палати федеральних зборів рф, які підтримали прийняття рішень, що посягають на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України).

Встановлено, що голова та 418 із 450 депутатів 15 лютого під час засідання держдуми федеральних зборів рф підтримали постанову зі зверненням до президента рф з проханням розглянути питання про визнання самопроголошених «днр» і «лнр» як самостійних, суверенних і незалежних держав.

Також 22 лютого вони підтримали ратифікацію договорів про дружбу, співробітництво та взаємну допомогу між росією і так званими «днр» та «лнр».

Читайте також: США звинуватили заступника глави держдуми рф у спробі впливу на американську політику

Як повідомляв Укрінформ, 21 лютого президент рф володимир путін під час свого 55-хвилинного виступу в телеефірах російських телеканалів заявив про визнання незалежності так званих «днр» та «лнр» та підписав відповідні укази, після чого була показана церемонія підписання путіним відповідних указів.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська російської федерації обстрілюють та знищують об'єкти критичної та цивільної інфраструктури, жорстоко вбивають українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-