Франція збереже рішучу підтримку України у війні — Ле Дріан

Франція збереже рішучу підтримку України у війні — Ле Дріан

Заява
Укрінформ
Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан заявляє, що Франція збереже рішучу підтримку України у війні, яку розв’язала росія. 

Про це Ле Дріан написав у своєму Твітері, передає Укрінформ.

“Я хотів підтвердити своєму українському колезі Дмитру Кулебі, що Франція збереже рішучу підтримку України перед лицем війни, з якою вона стикається: фінансова допомога, санкції, оборонне обладнання, боротьба з безкарністю”, - написав глава французької дипломатії.

Читайте також: Посольство Франції незабаром повернеться зі Львова до Києва

У повідомленні МЗС Франції з цього приводу зазначається, що у розмові з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, яка була дванадцята з початку року, Ле Дріан підкреслив безперервність стратегії Франції стосовно війни в Україні та рішучість Франції продовжувати та поглиблювати підтримку, яку вона надає Україні в усіх сферах.

Фото: Twitter

“У цьому зв’язку міністр посилався на нещодавні рішення, прийняті президентом республіки щодо постачання українським військам оборонної техніки, зокрема в галузі артилерії, враховуючи особливо значні та нагальні потреби України”, - йдеться в повідомленні.

Міністри також обговорили параметри посилення європейських санкцій проти росії за підтримки французького головування в Раді Європейського Союзу.

Читайте також: В МЗС Франції назвали обстріл у Краматорську злочином проти людства

Зазначається, що міністри згадали драматичну ситуацію в Маріуполі, який перебуває під безперервними обстрілами російських військ. Міністр повторив прохання Франції щодо вільного пересування цивільного населення та вільного доступу для гуманітарної допомоги в цьому місті, як і на решті території України.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу. У заблокованому Маріуполі залишаються близько 120 тисяч мирних жителів. Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота, мотострільці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-