Посол Польщі в Україні незабаром може піти з посади - ЗМІ

Посол Польщі в Україні незабаром може піти з посади - ЗМІ

Укрінформ
Посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький, який донедавна був єдиним головою диппредставництва країни ЄС, який залишався в Києві після початку збройної агресії рф, може очолити польське посольство в Німеччині.

На посаді посла РП в Києві його може замінити голова канцелярії прем’єр-міністра Польщі Міхал Дворчик, передає Укрінформ із посиланням на Rmf24.pl.

Як зазначає видання з посиланням на джерело в керівництві МЗС Польщі, чутки про переведення Ціхоцького з Києва до Берліна з’явилися на початку війни росії проти України.

У польському дипломатичному відомстві переконані, що Ціхоцького не можна перевести на менш важливий напрямок, ніж він наразі перебуває. Відтак в уряді РП бачать його на посаді посла в Німеччині, де особливо активно діє посол України Андрій Мельник, який критикує Берлін за його позицію щодо України в умовах російської агресії. Як зазначається, Ціхоцький також би міг діяти схожим чином, але з трохи більш поміркованою критикою політики Берліна.

Читайте також: Необхідно зробити все, щоб гарантувати Україні та Європі безпеку від рф – посол Польщі

Водночас у Варшаві очікують, що в Києві його може замінити чинний голова канцелярії голови Ради міністрів Польщі Міхал Дворчик. Він займався гуманітарною допомогою для України на початку війни, яку розв’язала росія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-