Нейтральний статус означає для України рабство - Климпуш-Цинцадзе

Нейтральний статус означає для України рабство - Климпуш-Цинцадзе

Укрінформ
Україна не може бути нейтральною поряд із таким сусідом як російська федерація.

Як повідомляє пресслужба Верховної Ради, на цьому наголосила голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе під час зустрічі з представниками Комітетів у справах Європейського Союзу країн Вишеградської четвірки (Польщі, Угорщини, Словаччини та Чехії), передає Укрінформ.

«Якщо ми сьогодні ухвалимо рішення про нейтральність - це означатиме для нас рабство завтра. Нас перетворять на якийсь південний округ рф, і в нас не буде свого майбутнього. Ми були позаблоковою країною у 2014-му році, коли росія анексувала Крим та напала на Україну. І це не дало нам ніякого захисту. Наполягання на нашому без’ядерному статусі - це смішно. Ми є без’ядерною країною. Ми віддали свій третій ядерний потенціал у світі у 1994 році і, на жаль, Будапештський меморандум виявився фіґовим листком, який жодним чином не запобіг жахам війни в Україні», - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона зазначила, що атаки росії по всій території України набувають додаткової сили.

Читайте також: Міжнародний кримінальний суд долучився до розслідування воєнних злочинів рф в Україні

Голова Комітету висловила сподівання, що країни-учасниці Вишеградської четвірки - Польща, Чехія, Угорщина та Словаччина - активно долучаться до того, щоб злочини рф в Україні були ретельно задокументовані, а винні щоб були притягнуті до відповідальності: «Нас вбиває не особисто Путін. Це колективна відповідальність росії за цю війну. Всі ті, хто підтримують Путіна, ті, хто підтримують дії терористичної російської армії, ті, хто віддають та виконують накази, хто реалізує цю варварську війну, а також ті, за мовчазної згоди яких це відбувається, - вони всі винні».

Голова Комітету звернулася до учасників зустрічі із закликом працювати зі своїми парламентами, щоб визнати війну росії в України геноцидом українського народу.

За її словами, найбільшою гуманітарною допомогою для України сьогодні є надання зброї.

«Для України - це єдиний спосіб зберегти своє існування - мати чим захищатися, щоб вигнати ворога з нашої землі», - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Читайте також: Рада не змінюватиме Конституцію в частині вступу України до НАТОСтефанчук

Вона також додала, що вдячна за санкції, які Захід уже запровадив проти рф, але на сьогодні є надто багато дірок у санкційному режимі, якими користується російська федерація, та закликала вжити заходів, щоб ці лазівки у санкціях проти рф закрити.

Також Голова Комітету попросила активізувати зусилля у наданні гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним громадянам України.

«Ми звертаємось до країн усієї Європи, щоби продовжувати збирати гуманітарні вантажі, щоби забезпечувати людей найнеобхіднішим. Бо, на жаль, все більше і більше територій потребують цієї допомоги в Україні», - наголосила Климпуш-Цинцадзе.

Читайте також: Британія передасть Україні БМП Stormer

З 24 лютого триває повномасштабне вторгнення в Україну російських військ. На боротьбу з ворогом піднявся весь народ України, який чинить йому потужний спротив.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-