«Ці прізвища вже з'являлися в пресі»: Стефанчук розповів про депутатів, які втекли за кордон

«Ці прізвища вже з'являлися в пресі»: Стефанчук розповів про депутатів, які втекли за кордон

Укрінформ
Близько десяти народних депутатів виїхали за кордон ще за кілька днів до початку повномасштабної російсько-української війни і не повертаються до України.

Як передає Укрінформ із посиланням на інтерв’ю Голови ВР Руслана Стефанчука агентству "РБК-Україна", переважно всі вони – із фракції "Опозиційна платформа – За життя", яка призупинила діяльність у Верховній Раді.

"Є депутати, які ще за кілька днів до війни покинули територію України, і з тих чи інших причин не повертаються. Таких депутатів приблизно десять. Переважно всі вони – з однієї політичної сили, діяльність її фракції нещодавно була призупинена у Верховній Раді – маю на увазі "Опозиційну платформу – За життя". Прізвища цих людей вже з'являлися в пресі", – зазначив спікер українського парламенту.

Читайте також: Воєнний стан, трофейна техніка, зміни до бюджету: Стефанчук підписав рішення Ради

Стефанчук додав, що законодавство і Конституція України не передбачають покарання для нардепів у таких випадках. Водночас він висловив думку, що кожен громадянин сам дасть політичну оцінку тим парламентаріям, які першими втекли з країни під час війни. Голова ВР висловив переконання, що таким депутатам не має бути місця в наступному парламенті.

Читайте також: Депутати від ОПЗЖ мають самі піти з Ради, доки «народ звідти не виніс» – Данілов

При цьому він додав, що низка нардепів перебувають за кордоном у відрядженнях, де представляють Україну в різних парламентських асамблеях, зокрема НАТО і Ради Європи.

Як повідомляв Укрінформ, за рішенням Ради національної безпеки і оборони проросійська фракція «Опозиційна платформа – За життя» призупинила діяльність у Верховній Раді.

У парламенті створили депутатську групу "Платформа за життя і мир". До її складу ввійшли 25 колишніх нардепів від ОПЗЖ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-