Зеленський назвав найактуальніші питання перемовин з рф

Зеленський назвав найактуальніші питання перемовин з рф

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає, що найактуальнішими питаннями переговорів з росією є гарантії безпеки, нейтральний статус України, доля ОРДЛО й Криму. Українська сторона працює з відповідями рф на запропоноване комюніке.

Про це він заявив на пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я знаю, що вони (росіяни – ред.) передали ті чи інші месиджі, скажімо так, відповіді на наше комюніке. Із цими відповідями наші групи працюють… Думаю, що найактуальніше питання – це гарантії безпеки і нейтральність, доля Донбасу і Криму. Я вважаю, що більше питань не існує, усе інше – це політичні понти», - так Зеленський відповів на запитання про конкретні вимоги росії на переговорах.

За його словами, спершу Україна отримала «зі ЗМІ, а потім від інших інституцій» ультиматум від російської федерації, проте згодом риторика почала змінюватися.

«Через декілька днів ми побачили в месиджах, що з ультиматуму в риториці рф зникали ті чи інші пункти», - зауважив Президент.

Читайте також: Зеленський пояснив, чому сумнівається в інших форматах і хоче зустрітися з путіним

Як повідомляв Укрінформ, 29 березня у Стамбулі пройшов очний раунд переговорів між українською та російською делегаціями. Після нього українська делегація виступила з низкою пропозицій щодо припинення війни, серед яких підписання міжнародного договору про гарантії безпеки для України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-