У США Зеленського відзначили нагородою за захист демократії за кордоном

У США Зеленського відзначили нагородою за захист демократії за кордоном

Укрінформ
Фонд бібліотеки колишнього президента США Джона Фіцджеральда Кеннеді нагородив Президента України Володимира Зеленського премією Profile in Courage Award за захист демократії за кордоном.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі Фонду.

Цьогоріч було оголошено одразу п’ятьох лауреатів премії Profile in Courage Award, яких відзначають «за їхню мужність захищати демократію в Сполучених Штатах та за кордоном».

У Фонді відзначили, що один із лауреатів Володимир Зеленський мужньо відстоював демократичні ідеали та політичну незалежність з початку вторгнення рф в Україну.

«У лютому 2022 року, коли росія здійснила масштабний військовий напад на Україну, Президент Володимир Зеленський скерував дух, патріотизм і невтомну жертовність українського народу в боротьбу за свою країну – боротьбу, яка триває досі. З першого моменту вторгнення Зеленський та його родина стали цілями для вбивства російських військ. Перед обличчям цієї постійної небезпеки Зеленський мужньо відстоював демократичні ідеали та політичну незалежність. З відвертістю та ясністю він зосередив очі світу на екзистенційній загрозі, яка стоїть перед Україною, і на необхідності міцної, безкомпромісної міжнародної взаємодії та співпраці для захисту всіх демократичних суспільств. Його принципове керівництво зміцнило рішучість українців та людей по всьому світу захищати крихке право людини на самовизначення», - йдеться в описі профілю глави держави.

CNN зазначає, що раніше лауреатами премії Profile in Courage Award, зокрема, ставали експрезиденти США Барак Обама й Джордж Буш-старший, а також колишній сенатор США й друг України Джон Маккейн.

Як повідомляв Укрінформ, Словаччина 27 березня нагородила Президента України Володимира Зеленського державною премією Олександра Дубчека – словацького символа свободи та надії.

Читайте також: Вторгнення в Україну передбачалося як початок, рф хоче захопити й інші країни - Зеленський

З 24 лютого за вказівкою президента росії путіна почалося широкомасштабне вторгнення російських військ в Україну. Вони обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Весь український народ повстав на боротьбу з ворогом та дає йому гідну відсіч.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-