Резніков вважає правильним розподіл обов’язків між ним і Залужним

Резніков вважає правильним розподіл обов’язків між ним і Залужним

Укрінформ
Міністр оборони Олексій Резніков вважає правильним розподіл обов’язків між ним і Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним.

Про це він сказав в ефірі телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Модель цивільно-демократичного контролю (коли професійні військові роблять свою роботу – воюють, а ми їм не перешкоджаємо і не заважаємо своїми порадами) – це хороша модель», – сказав він.

Резніков зауважив, що дуже чітко відчувається розподіл. Його завдання – це дипломатія, комунікація та постачання необхідного озброєння і не тільки до ЗСУ.

«У нас прямий діалог з Головнокомандувачем Валерієм Залужним і Генштабом. Ми кожного дня отримуємо від них черговий запит потреб, який відпрацьовуємо. А далі комунікуємо з цілим світом. Роботи багато, і мені здається, що така модель абсолютна робоча, і я якраз не хочу носити військову форму», – сказав він.

Читайте також: «Пасочки» для ворога вже готові – Резніков

У цьому контексті Резніков зауважив, що військову форму мають носити лише військові, тому він особисто не носить її. «І, до речі, закликаю всіх. Якщо ви побачите, що хтось із цивільних вдягає "пікселі" (військову форму з шевронами – ред.), женіть їх зі студії. Вони не мають згідно із законом вдягати військову форму. Тільки представники ЗСУ мають право носити військову форму. Решта може носити туристичну, мілітарі – яку завгодно», – сказав міністр.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Резніков назвав українських генералів, які творять дива на полі бою, і висловив переконання, що в Європі немає жодного воєначальника, який би мав досвід військового управління подібного масштабу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-