Іноземні лідери відвідують місця злочинів російських військ за власною ініціативою – Жовква

Іноземні лідери відвідують місця злочинів російських військ за власною ініціативою – Жовква

Укрінформ
Ініціатива про відвідування іноземними лідерами місць найбільших воєнних злочинів російських військ, зокрема Бучі та Бородянки, у ході візиту в Україну йде від гостей, а українська сторона забезпечує такі поїздки.

Про це розповів заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква в ефірі єдиного інформаційного марафону низки телеканалів, повідомляє Укрінформ.

«Безумовно, ми нікого нікуди не тягнемо, це ініціатива тих іноземних лідерів, які приїжджають до України, і вони дійсно на власні очі хочуть побачити, що вже мали змогу бачити в телевізійних кадрах, на фотографіях», - зазначив заступник керівника ОПУ.

За його словами, іноземці звертаються до України з проханням відвідати місця воєнних злочинів рф, а українська сторона забезпечує такі візити.

Читайте також: Данілов пояснив, чому не було евакуації до повномасштабного нападу росії

Жовква зауважив, що після відвідин таких місць іноземні лідери приїжджають на зустріч з Президентом України, діляться емоціями і «більш упевнено говорять і про злочини на війні, геноцид».

Він також зауважив, що іноземні партнери виходять з ініціативою залучення своїх експертів-криміналістів для фіксування злочинів, зібрання належним чином доказів і передачі до міжнародних кримінальних структур.

Як повідомляв Укрінформ, з початку повномасштабної війни росії Україну з візитами відвідали дев’ять лідерів іноземних держав, а Президент Володимир Зеленський 26 разів виступив перед парламентами інших країн та міжнародними організаціями.

Іноземні гості в Україні відвідують місця найбільших воєнних злочинів росіян, зокрема, у Бучі, Бородянці тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-