«Санкційна група» напрацювала план з 10 кроків для посилення тиску на росію - Єрмак

«Санкційна група» напрацювала план з 10 кроків для посилення тиску на росію - Єрмак

Укрінформ
Експерта група при Офісі Президента пропонує ввести повне ембарго на російський газ та нафту, визнати росію і білорусь державами-спонсорами тероризму та розширити персональні санкції.

Про це розповів керівник ОП Андрій Єрмак під час презентації Плану дій щодо посилення санкційного тиску на рф, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цей документ містить 10 кроків посилення санкційного тиску в порядку пріоритетів», - зазначив він.

Насамперед, за його словами, щоб не дозволити росії фінансувати війну проти України, має бути впроваджено повне ембарго на російський газ і нафту.

Також Єрмак підкреслив, що у фінансовій сфері потрібно ввести санкції проти всіх банківських установ росії та білорусі, а паралельно демократичний світ має посилювати торговельні обмеження щодо російських товарів.

Водночас він наголосив, що важливим санкційним чинником є визначення росії та білорусі державами-спонсорами тероризму, а російської армії – терористичною організацією.

«Передбачено розширення персональних санкцій проти посадовців та їхніх сімей, провідних членів політичних партій, проти менеджменту державних корпорацій», - розповів керівник ОП і додав, що необхідним є і посилення санкційного тиску проти кремлівських пропагандистів та державних корпорацій.

Єрмак зауважив, що мають бути запроваджені засоби вторинних санкцій проти фізичних та юридичних осіб, які надаватимуть росії та білорусі послуги з обходу обмежувальних заходів.

«Треба розуміти: під санкціями має бути все. Треба переглянути і дозволені зараз операції. Інакше ми не доб’ємося необхідного ефекту», - відзначив він.

Читайте також: Британія запровадила санкції ще проти 26 фізичних та юридичних осіб з рф

Єрмак проінформував, що цей документ стане фундаментом для подальшої роботи українського уряду, а також буде запропонований міжнародним партнерам як основа для подальших кроків з посилення санкційного тиску на рф.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 29 березня оголосив про створення при ОП групи експертів, які аналізуватимуть вплив застосованих проти російської федерації санкцій. З українського боку групу очолює керівник ОП Андрій Єрмак, з міжнародного – колишній посол США в рф Майкл Макфол.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення, російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

США, ЄС та інші країни ввели та продовжують запроваджувати санкції проти росії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-