У Раді Європи створили групу експертів, яка допомагатиме Україні розслідувати воєнні злочини

У Раді Європи створили групу експертів, яка допомагатиме Україні розслідувати воєнні злочини

Укрінформ
У Раді Європи створили консультативну групу експертів для допомоги Генеральній прокуратурі України розслідувати воєнні злочини.

Про це повідомляється на сайті Ради Європи, передає Укрінформ. Зокрема, Генеральний директорат з прав людини та верховенства права Ради Європи створив консультативну групу експертів для допомоги Україні розслідувати воєнні злочини і грубі порушення прав людини.

Зазначається, що ця ініціатива є частиною негайної допомоги Україні у зв’язку з агресією росії. Експертну групу було створено після консультацій між генеральним секретарем РЄ Марією Пейчинович-Бурич та генеральним прокурором України Іриною Венедіктовою.

Читайте також: Сейм Латвії визнав агресію та воєнні злочини рф в Україні геноцидом

До групи увійшли адвокат Monckton Chambers у Великобританії Джеремі Макбрайд, і колишній суддя Європейського суду з прав людини та колишній заступник генерального прокурора Грузії Нона Цоцорія.

Консультативна група почала надавати експертні консультації Генеральній прокуратурі та її офісу у процесі розслідування грубих порушень прав людини і злочинів, скоєних під час війни в Україні, відповідно до європейських стандартів прав людини та міжнародного гуманітарного права, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: росія хоче досягти успіхів на сході України до 9 травнярозвідка Британії

Як повідомляв Укрінформ, Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич закликала до термінового і повного розслідування воєнних злочинів, скоєних на Київщині.

24 лютого президент росії путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-