Зеленський вважає, що Байден і Макрон мають відвідати Україну

Зеленський вважає, що Байден і Макрон мають відвідати Україну

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський хоче, аби президент США Джо Байден і президент Франції Еммануель Макрон відвідали Україну.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський сказав в інтерв’ю CNN, яке вийшло в неділю.

«Я думаю, що він (Байден - ред.) приїде. Я маю на увазі, що це його рішення, звичайно. І також залежить від ситуації з безпекою… Але думаю, що він є лідером Сполучених Штатів, і тому він повинен приїхати сюди, щоб подивитися», - сказав очільник Української держави, відповідаючи на запитання, чи є плани візиту президента США.

За словами Зеленського, він так само, як і Байден, вважає, що вбивства мирних жителів, які скоюють російські війська, є геноцидом.

Читайте також: Зеленський: Україна не віддасть свої території на сході заради закінчення війни

«Я дотримуюсь тієї самої думки, що й президент Байден. Погляньте, що сталося в Бучі. Цілком зрозуміло, що це навіть не війна, це геноцид. Вони просто вбивали людей. Не солдатів, а (мирних - ред.) людей. Вони просто розстрілювали людей на вулицях. Люди їхали на велосипедах, сиділи в автобусі чи просто йшли по вулиці. На вулицях лежали мерці», - розповів Зеленський.

Він також зазначив, що запропонував відвідати Україну президентові Франції Еммануелю Макрону, який не погоджується називати масові вбивства українців геноцидом.

«Я думаю, він хоче зробити деякі кроки, щоб Росія вступила в діалог. Я просто сказав йому, що хочу, аби він зрозумів, що це не війна, а не що інше як геноцид. Я запросив його приїхати, коли матиме таку нагоду. Він приїде й побачить, і я впевнений, що зрозуміє», - підсумував Президент.

Читайте також: Зеленський закликав Байдена визнати росію державою-спонсором тероризму

Як повідомляв Укрінформ, Білий дім не готує візит президента Джо Байдена в Україну, натомість розглядає можливість для відвідування Києва високопоставленим представником адміністрації США. Про це сказала речниця Білого дому Джен Псакі в п'ятницю.

Президент Франції Еммануель Макрон ставить під сумнів користь від «ескалації слів» для припинення війни в Україні. Відповідаючи на запитання щодо заяв Джо Байдена у вівторок, коли той назвав російського лідера володимира путіна диктатором, який вчиняє геноцид в Україні, Макрон сказав, що хоче бути «обережним з термінами».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-