Зеленський закликав Байдена визнати росію державою-спонсором тероризму

Зеленський закликав Байдена визнати росію державою-спонсором тероризму

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський звернувся до Президента США Джо Байдена із закликом, щоб Сполучені Штати визнали росію державою-спонсором тероризму, що передбачає введення проти неї додаткових санкцій та обмежень.

Про це повідомило в п’ятницю американське видання The Washington Post, передає Укрінформ.

«Заклик Зеленського, про який раніше не повідомлялося, пролунав під час недавньої телефонної розмови з Байденом, яка була зосереджена на багатосторонній реакції Заходу на вторгнення росії в Україну», - зазначає видання з посиланням на обізнані джерела.

Байден під час розмови не висловив конкретних обіцянок, однак зазначив, що готовий розглянути пропозиції щодо посилення тиску на москву.

При цьому зазначається, що Вашингтон навіть під час холодної війни утримувався від визнання СРСР державою-спонсором тероризму попри те, що москва надавала пряму підтримку угрупованням, які вважалися терористичними впродовж 1970-1980-х років.

Читайте також: Зеленський наполягає на включенні до наступного пакета санкцій ембарго на російську нафту

Якщо росія отримає такий статус зараз, це означатиме більш суворі наслідки для її економіки. Крім того, це передбачатиме введення економічних санкцій проти десятка інших країн, які продовжують вести бізнес з рф. Додатково будуть заморожені російські активи в США, у тому числі нерухомість, заборонений експорт.

Як повідомлялося, наразі США визнали державами-спонсорами тероризму КНДР, Сирію, Іран і Кубу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-