В Україні планують забирати держнагороди за підтримку держави-агресора

В Україні планують забирати держнагороди за підтримку держави-агресора

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт щодо заходу запобігання загрозам нацбезпеки, який передбачає позбавлення державних нагород.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт парламенту, проєкт закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо заходу із запобігання загрозам національної безпеки – позбавлення осіб державних нагород» (№6163) підтримали 362 народні депутати.

Законопроєктом пропонується порядок позбавлення Президентом державних нагород осіб у разі засудження нагородженого за тяжкий чи особливо тяжкий злочин за поданням суду, а також за поданням ВР чи РНБО, якщо нагороджений популяризував/пропагував державу-агресора, виправдовував чи заперечував збройну агресію РФ, анексію території, порушення територіальної цілісності, суверенітету України або брав участь у цій агресії чи окупаційних силах/адміністраціях.

Читайте також: Рада посилила покарання за колабораціонізм - до 15 років з конфіскацією

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-