Рада підтримала пропозиції Зеленського до закону про держохорону – кому планують надавати

Рада підтримала пропозиції Зеленського до закону про держохорону – кому планують надавати

Укрінформ
Верховна Рада схвалила пропозиції Президента до Закону "Про внесення змін до Закону України «Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб».

Як у Телеграмі повідомив народний депутат України Ярослав Железняк, за цей документ проголосували 303 народні обранці, передає Укрінформ.

Як зазначається у пояснювальній записці до законопроєкту, його розроблено з метою забезпечення безпеки посадових осіб, що обумовлено специфікою їх повноважень або діяльності. Насамперед це можливість прийняття ними одноособових рішень, які впливають на права та свободи громадян, інтереси суспільства та держави, захист державного суверенітету, конституційного ладу та територіальної цілісності України.

Читайте також: Зеленський ухвалив положення про службу за контрактом в Управлінні держохорони

Державна охорона здійснюється у місцях постійного і тимчасового перебування Голови Верховної Ради, Прем'єр-міністра, Голови Конституційного Суду, Голови Верховного Суду, першого заступника Голови Верховної Ради, першого віцепрем'єр-міністра, міністра закордонних справ та Генерального прокурора. Держохорона забезпечується главам іноземних держав, парламентів та урядів і членам їхніх сімей, міністрам закордонних справ, керівникам міжнародних організацій, які прибувають в Україну чи перебувають на її території у складі офіційних делегацій або відвідують Україну на запрошення органів державної влади. Держохорона у разі наявності загрози життю чи здоров’ю може здійснюватися щодо народних депутатів, членів Кабінету Міністрів, керівників центральних органів виконавчої влади, які не є членами уряду, суддів Конституційного Суду України та Верховного Суду, голови Національного банку, голови Верховної Ради Автономної Республіки Крим, Голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим. Але враховуючи гостру потребу у терміновому ефективному забезпеченні оборони України, захисту її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності спричинену російською збройною агресією проти України та необхідністю формування надійного захисту кордонів України в майбутньому, законопроєкт пропонується доповнити перелік посадових осіб, яким надається державна охорона з метою забезпечення нормального функціонування органів державної влади України та безпеки посадових осіб.

Читайте також: Рада розширила перелік посадовців, яким надається держохорона

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 14 квітня заборонила символіку, яку використовують військові рф у війні проти України, пропаганду російського неонацистського тоталітарного режиму, а саму росію визнала державою-терористом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-