Рада розширила перелік посадовців, яким надається держохорона

Рада розширила перелік посадовців, яким надається держохорона

Укрінформ
Верховна Рада розширила перелік посадовців, яким надається державна охорона.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на Телеграм народного депутата із фракції "Голос" Ярослава Железняка, відповідний закон "Про внесення змін до Закону України «Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб" (№7179) підтримали 363 депутати.

"Враховуючи гостру потребу у терміновому ефективному забезпеченні оборони України, захисту її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності, спричинену російською збройною агресією проти України та необхідністю формування надійного захисту кордонів України в майбутньому, законопроєктом пропонується доповнити перелік посадових осіб, яким надається державна охорона з метою забезпечення нормального функціонування органів державної влади України та безпеки посадових осіб", - йдеться у пояснювальній записці до документа.

Так, держохороною забезпечується міністр оборони України і заступник Голови ВР.

Також державна охорона у разі наявності загрози життю чи здоров’ю може здійснюватися щодо народних депутатів України, членів Кабміну, секретаря Ради національної безпеки і оборони України, головнокомандувача Збройних Сил України.

Зазначається, що реалізація закону потребуватиме додаткових видатків з державного бюджету України. Однак надати розрахунок в період дії воєнного стану не є можливим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-