Експерти вже напрацювали дві сторінки пріоритетних санкцій проти рф – Єрмак

Експерти вже напрацювали дві сторінки пріоритетних санкцій проти рф – Єрмак

Укрінформ
Група українських і міжнародних експертів при Офісі Президента напрацювала дві сторінки пріоритетних потенційних санкцій проти росії, які пропонуються для міжнародних партнерів.

Про це розповів керівник ОП Андрій Єрмак після чергового засідання групи, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу глави держави.

«Наша спільна мета – зупинити війну, і для цього ми повинні розгромити Росію всіма можливими й неможливими санкціями. Я знаю, що в наших експертів зараз є дві сторінки пріоритетних санкцій проти РФ, які пропонуються для США, ЄС, Великої Британії та інших партнерів», - сказав Єрмак.

За його словами, у цьому списку є повне ембарго на експорт сирої нафти та природного газу, додаткові заборони для фінансових установ як росії, так і білорусі, подальші торговельні бар’єри та мита, інші потужні заходи.

Читайте також: Банки та енергоносії: Єрмак розкрив деталі нових санкцій проти росії

Також він зауважив, що опрацьовуються підходи щодо посилення персональних обмежень та накладення вторинних санкцій.

Єрмак проінформував, що українські експерти вже запропонували свою частину плану дій.

Ексрадник Президента Сполучених Штатів з питань національної безпеки, Посол Майкл Макфол, який є координатором міжнародної групи експертів, зауважив, що найближчим часом іноземні фахівці нададуть свої коментарі та пропозиції.

Під час засідання заслухали також доповідь члена Ради національної безпеки Білого дому Пітера Харрелла, який зосередився на політичному вимірі санкцій.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 29 березня оголосив про створення при ОП групи експертів, які аналізуватимуть вплив застосованих проти російської федерації санкцій.

Читайте також: Україна найперше потребує від партнерів важкого озброєння – Єрмак

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення, російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

США, ЄС та інші країни ввели та продовжують запроваджувати санкції проти росії.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-